[ 28/05/2023 ]

Laboratorul „Inovație pentru incluziune”: „EA IA totul de la viață”

EA IA totul de la viață” este un alt proiect lansat ca urmare a laboratorului multimedia „Inovație pentru incluziune”, desfășurat de Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) în septembrie 2022.

Proiectul include o serie de interviuri cu femei cu dizabilități, din diverse domenii de activitate, care vin cu mesajul că nu există bariere pentru performanță, decât cele impuse de propriile gânduri.

„În ţara noastră activează şi trăiesc fericite, împlinite, înfruntând provocări şi înregistrând succese notorii, foarte multe femei cu dizabilităţi. Ele întemeiază afaceri, creează familii, coordonează proiecte de amploare, sunt la cârma propriilor vieți, joacă un rol activ în comunităţi, se bucură de toate culorile vieţii, la fel  ca orice femeie, ca orice om. Cunoscându-le, înţelegi că incluziunea nu este un concept teoretic, abstract. Ele au reuşit incluziunea, ele sunt incluziunea întruchipată. De-a lungul activității mele în sfera drepturilor omului dintotdeauna mi-am dorit ca poveștile lor de viață, experiențele şi concepţiile lor să devină cunoscute publicului larg și sunt extrem de recunoscătoare pentru faptul că proiectul INOVAŢIE PENTRU INCLUZIUNE a oferit această oportunitate. Vreau să cred că cele patru istorii de viață, povestite chiar de protagoniste, sunt doar începutul, căci avem foarte multe povești care merită să fie cunoscute şi, cu siguranță, ne vor inspira”, susține Olga Afanas, activistă civică, psihologă-consilieră, una dintre autoarele proiectului.

Emisiunile realizate pot fi urmărite aici.

Proiectul EA IA totul de la viață” fost realizat de Olga Afanas, activistă civică, psihologă-consilieră și Marina Afanas, jurnalistă, producătoare TV.

Laboratorul „Inovație pentru incluziune” a fost organizat în cadrul proiectului „Promovarea coeziunii sociale în Moldova prin încurajarea incluziunii și diminuarea discriminării”, desfășurat de CJI în cadrul programului „Inițiativă Comună pentru Oportunități Egale – Faza II”, implementat cu suportul guvernului Elveției.